Західний науковий центр НАН України і МОН України

Welcome

Україна як держава з поліетнічним складом здійснює належні заходи з вирішення комплексу правових, політичних та соціально-культурних проблем, пов’язаних зі створенням необхідних сприятливих умов для всебічного розвитку національних меншин, які складають майже третину населення країни. Установи Західного наукового центру НАНУ і МОНУ активно сприяють міжнародним науковим заходам щодо етнічного відродження та зростання ролі національних меншин.

У взаємодії із “Західно-українським болгарським національно-культурним товариством ім. Сави Шеретова” (Львів, керівник Людмила Куликівська) Західний науковий центр 22 травня 2016 року у рамках Міжнародного фестивалю “Слов’янська весна у Львові” організував й провів науково-інформаційну секцію «МІЖНАРОДНИЙ ДІАЛОГ СЛОВ’ЯНСЬКИХ СПІЛЬНОТ: ТРАДИЦІЇ ТА СУЧАСНІСТЬ» (у переліку заходів з нагоди X Всеукраїнського фестивалю науки). У міжнародному заході прийняли участь представники низки країн Центральної та Східної Європи.




Відкриваючи науковий захід, у вступному слові від імені Голови Західного наукого центру академіка НАНУ Зіновія Назарчука учасників привітав Євгеній Захарчук, помічник голови Центру з питань міжнародного співробітництва. Надалі грунтовний науковий матеріал “Словянські спільноти на західноукраїнських землях: традиції та історичні аспекти” оприлюднив Микола Литвин, професор, доктор історичних наук, директор Інституту українознавства ім. І. Крипякевича НАНУ (Львів). Із актуальним та цікавим дослідженням “Соціально-демографічний профіль України у фокусі розвитку слов’янської європейської спільноти” виступила Мар'яна Біль, кандидат наук з державного управління, старший науковий співробітник ДУ "Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАНУ" (Львів).




Слід зазначити, що до проведення наукового заходу також долучилися дослідники Міжнародного центру правових та історико-політичних досліджень країн Центрально-Східної Європи Київського університету права НАНУ (Уляна Андрусів, кандидат юридичних наук, доцент, керівник закладу) та Інституту народознавства НАНУ (Львів).




Підсумовуючи результати, учасники спільно дійшли висновку про те, що зазначений міжнародний науковий захід сприяє утвердженню оптимізму і перспективам, які необхідні суспільству на сучасному етапі, виявляє духовний потенціал учасників та допомагає кожному відчути почуття національного самоусвідомлення та спільності між собою.

Концепція розвитку НАН України на 2014-2023 роки
Мапа сайту
Розширена мапа сайту
Новини та події
Світлої пам'яті відомого вченого та організатора науки, Героя України Володимира Павловича ШЕВЧЕНКА
Світлої пам'яті видатного вченого, громадського та політичного діяча Ігоря Рафаїловича ЮХНОВСЬКОГО
У Західному науковому центрі втретє відбувся Всеукраїнський науковий круглий стіл на тему «Життєстійкість особистості, економіки та культури суспільства в умовах війни»
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Західний науковий центр
Національної академії наук України та
Міністерства освіти і науки України
79007, м. Львів, вул. Матейка 4
e-mail: zncnan@mail.lviv.ua, znc@ukrpost.ua
Тел./факс: (032) 297-07-74